Nordseter skole: Årets beste digitale elevavis

(Bergen 07.05.14) Vinneren av Årets digitale elevavis 2014 er Nordseter skole fra Oslo. For andre år arrangerer Avis i skolen/Mediebedriftenes Landsforening og Moava konkurranse for ungdomsskolene som arbeider med digital elevavis i valgfaget Medier og informasjon. Prisen ble delt ut under Nordiske Mediedager av styreleder i MBL og konsernsjef i Schibsted, Didrik Munch.

Etter juryrunder satt juryen igjen med en shortlist på syv. Det endte med at samme skole som gikk av med seieren i fjor, tar førsteprisen i år.  Hovedlæreren er den samme, men det er et nytt kull som har drevet frem skoleavisen i år.

Nivåheving

I følge juryen har konkurransen vært betydelig kvassere i år – det er tydelig at vi står foran en generasjon som behersker det digitale formatet.  Når dette kobles sammen med lærerne som tar det inn i undervisningen på en god måte, fremkommer journalistiske produkter som noen og enhver kan glede seg over. Avis i skolen stiller med lærebøker til lærere, elevhefter med oppgaver og ikke minst gratis digitale verktøy for publisering i samarbeid med ikt-selskapet MOAVA.

170 digitale elevaviser

Det er også Avis i Skolen og Moava som står bak konkurransen - og alle ungdomsskoler som tilbyr valgfaget Medier og informasjon for ungdomstrinnet er invitert med. 170 ungdomsskoleklasser har jobbet med digitale publiseringsverktøy og nettavis dette skoleåret.

Juryen har bestått av organisasjons- og utviklingsdirektør Kristin Steien Bratlie fra Mentor Medier, grafikkjournalist i Adresseavisen Marit Bardal og Mikal Vassbotn fra Moava. Dette sier juryen:

"Enkelt og fint oppsett med korte tekster og gode bilder på fronten. Tydelige titler og stor grad av elevinvolvering gjør dette til en god nettavis for skolens elever. Elevene har funnet sitt eget journalistiske uttrykk og har et korrekt og godt språk. Bravo".

Hederlig omtale

Bekkevoll ungdomsskole fra Molde mottok hederlig omtale: "Innholdsrik og variert skoleavis i fint design. Ekstra score for egen side med bursdagsbarn." Elevaviser fra følgende skoler havnet på short-list: Sauherad Barne- og ungdomsskole, Hov ungdomsskole, Åretta ungdomsskole, Åsnes ungdomsskole, Voss ungdomsskule.  Vinnerne mottar digitalkamera og diplom.

Ta en titt på årets elevavis:

http://nordseter.elevavis.no/

Bildet viser 8. klasse elevene Emma Romskaug Teigland og Finn Lippestad med lærer Ranveig Storli Sakshaug fra Nordseter skole med prisutdeler Didrik Munch (t.h)