-Dette er fremtidens skole

Ordene stammer fra Marianne Aasen (A) fra av Stortingets utdannings- og forskningskomite etter et halvdagsseminar om LilleStortinget på Lillestrøm videregående skole.

                   

Skoleledere fra andre regioner, politikere og ikke minst to av redaktørene i Romerikes Blad var til stede.  – Dette undervisningsopplegget er lavthengende frukt for oss som medieaktør– her er det synergier begge veier, sa ansvarlig redaktør Magne Storedal. - Vi er blitt overbevist om at 16-åringer bør ha stemmerett etter å ha sett hva de står for, sa politisk redaktør Lars M.J. Hansen.

Elevrepresentantene som beskrev hva de hadde gjennomgått og hvordan de hadde opplevd prosjektet tok for øvrig pusten fra salen, og var levende beviser på at tenåringer har uvanlig stor arbeidskapasitet på "tunge" oppgaver når det ansees som moro.

Avis i skolen høstet lovord for å ha tatt initiativet til opprettelsen av undervisningsprogrammet og dels fasilitert "LilleStortinget".

Marianne Aasen fremhevet at LilleStortinget gir dybdekunnskap og er sånn sett svaret på Ludvigsenutvalgets rapport. LilleStortinget svarer også på utvalgets oppfordring om å gi elevene  oppgaver som stimulerer til å utøve kristisk sans.

I høst starter Fagerlia videregående skole opp med undervisningsopplegget "LilleStortinget" og skal samarbeide med Sunnmørsposten. Flere skoler utover landet vurderer å starte opp om ett til to år.