Fullt trøkk til siste time på Lørenskog videregående

(Lørenskog 22.06.17) Mens debatten har rast om sløve skoledager i juni har hele første og andre trinn på Lørenskog videregående skole jobbet intenst med konkurranse og prosjektarbeid til temaet "Ung på Romerike – elev på Lørenskog vgs". I alt 16 finalister ble presentert for jury denne uka og vinnerne ble utdelt på skolens avslutning. 

Både MBL/Avis i skolen og Romerikes Blad var del av juryen som hadde noen lystige timer og fikk innsiktsfulle blikk på hvordan skoleungdom opplever hverdagen.

Begge de seirende lagene gikk i 1. klasse. Førsteprisen gikk til Maiken Thoresen Avlesen, Sondre Lunde Haugen og Christian Galvez Lein for brettspillet "Skolopol" – Life is a bitch" som var et grundig gjennomarbeidet spill hvor spillerne dras gjennom kjente situasjoner hvor både flaks og uflaks har en del å si for fremdriften. Det kan kanskje sies at en underliggende moral er at skolearbeid gir noen hopp fremover på skalaen, men spillet er snarere et humoristiske blikk enn det moralske. "Kløktig, morsomt og et spill som har flere strenger", sa juryen.

Andre plassen gikk til Nora Faafeng Ramberg og Maylinn Sivertsen som hadde laget SKAM parodi på de mest kjente karakterene i NRK-serien. Jentene sto selv for alle rolletolkningene, videoinnspillingen og redigeringen. "De behersker humorens ironi, er kreative og modige", uttalte juryen.

Vinnerne mottok fribilletter til Tusenfryd og andre plassen fikk kinobilletter. Roser og rosende ord gikk til en uoffisiell tredjeplass til jentegruppa i 1 DHA for extreme makeover på et atrium i skolens uteområde. Også rap-videoen og flere av brettspillene imponerte juryen.

 

Juryen besto av skolens miljøarbeider Stine Smestad, ansvarlig redaktør i Romerikes Blad Magne Storedal, prosjektleder i Medienes Landsforening/Avis i skolen Veslemøy Rysstad og skolens rektor Atle Solberg Berland.