Uke 44 er nasjonal avisuke

I uke 44 er det hvert år mulighet for gratis aviser og gratis materiell for elever på 4.og 6. og 9. trinn på skoler over hele landet. Opplegget er gratis for skolen. Undervisningsmateriellet til årets avisuke blir sendt til skolene i uke 42. Her får du se nedlastbar lærerveiledning til alle arbeidsheftene og blaversjon av alle arbeidsheftene.

Målet er at elever på disse tre klassetrinnene skal få dagsaktuell undervisning gjennom å orientere seg i lokalavisen på ulike slags medieplattformer. Opplegget er basert på et samarbeid med din lokalavis. Det er også mulig å bestille tilleggsaviser på nett og papir. De siste årene har det vært særskilt populært å bestille Aftenposten Junior, Klar Tale og/eller regionavis som supplement til lokalavisen.

Sammen med din lokalavis ønsker Avis i skolen å inspirere til leselyst, engasjement og samfunnsforståelse. Hvert år arrangerer vi nasjonal avisuke som tilbyr et læreplanbasert undervisningsopplegg med avis på timeplanen - kostnadsfritt for skolen. Bestillingssidene er åpnet og bestillingsfristen er 9. oktober i år.