Aftenposten Junior gratis til alle grunnskoleelever i avisuka

(01.10.13) -Vi jubler over at Avis i Skolen får med Aftenposten Junior i den store tilbudspakken til skolene i forbindelse med årets Avisuke. Mange skoler vil garantert benytte seg av denne muligheten i tillegg til å bestille sin lokalavis, sier nytiltrådt prosjektleder for Avis i Skolen, Veslemøy Rysstad (bildet) fra MBL.

I flere år har skolene kunnet bestille Klar Tale i tillegg til sin lokalavis i avisuka. Tilbudet er blitt så populært at det fortsetter i år med antallsbegrensing, og bestillingene av Klar Tale følger først til mølla prinsippet. – Det er moro og det er viktig at våre medlemmer bidrar til at vi kan utvide tilbudet til unge lesere på denne måten. Vi vet at for mange av 9-åringene er avisuka første gang de virkelig leser en avis på ordentlig. Vi vet også av svarene i den årlige spørreundersøkelsen til lærerne, at en stor del av dem bruker mesteparten av skoletimene med avisen som utgangspunkt gjennom hele skoleuka. Ettersom mye av dette foregår inne i klasserommene er det nok mange som ikke aner den store rekkevidden av Avis i Skolen, sier Rysstad.

Alle MBLs medlemsaviser som er abonnementsaviser er med på dette årlige opplegget. I år er også lokalavisene Bø Blad og Avisa Hemnes med i Avisuke 44 gjennom en fersk avtale med LLA som forventes å trekke med flere små aviser etter hvert.

Årets Avisuke har tilbud til 4. trinn, 6. trinn og 10. trinn med elevhefter, lærerveiledninger og ikke minst tilbud om ferske aviser på nett og print gjennom hele uken. Årlig loses mer enn 100 000 elever gjennom undervisningstilbudet fra Avis i Skolen og MBL. I tillegg har Avis i Skolen flere undervisningstilbud knyttet opp mot skolene som går på tvers av årstider og klassetrinn. –Også valgheftene fra Avis i Skolen når mange elever og klasserom. I år ligger vi an til å slå vår tidligere rekord og passere 100 000 hefter med stor margin -  heftene går til mellomtrinnet, ungdomsskoletrinnet og videregående skole, sier Rysstad.

Her kan du titte gjennom noen av heftene som tilbys skoler og elever: Avis i Skolen