Opplands beste avislesere

(25.03.14) Denne uka var 112 elever fra seks skoler i Oppland samlet på Fåberg ved Lillehammer for å delta i finalerunden av kunnskapskonkurransen VIS med AVIS. 

Konkurransen blir arrangert av Avis i Skolen Hedmark/Oppland på vegne av avisene Gudbrandsdølen Dagningen, Hadeland, Oppland Arbeiderblad og Valdres. De seks deltakende klassene hadde kvalifisert seg til finalen ved å vinne den regionale utgaven av kunnskapskonkurransen. 7. trinnselevene forberedte seg til finalekonkurransen ved å lese de fire lokalavisene fra Oppland i ei uke. Til sammen har elevene lest og studert lokale aviser i tre uker dette skoleåret.

Årets vinnere ble Solvang skole, Brandbu, Hadeland. Ansvarlig redaktør i avisen Hadeland, Sissel Skjervum Bjerkehagen (her avbildet med vinnerklassen) kunne overrekke vinnersjekken på kr. 3.000,- til de dyktige avisleserne. I neste uke skal det avgjøres hvem som blir Hedmarks beste avislesere på 7. trinn, når 85 elever møtes på Rena etter å ha lest og studert Hamar Arbeiderblad og Østlendingen i uke 12.