Osloelever vant redaksjonelle priser

(08.05.13) MBLs Avis i Skolen og IKT selskapet Moava har arrangert en landsomfattende konkurranse om beste elevavis og beste nyhetssak på digital plattform. Osloskolene dominerer vinnerlisten. Forrige uke var elever fra Ellingsrud og Nordseter skole i Trondheim og tok i mot prisen.

Mediebedriftenes, Avis i Skolen og Moava gratulerer redaksjonen ved Nordseter skole for beste elevavis og Ellingsrud skole for Årets nyhetssak.

Fra høsten 2012 har skolene hatt tilgang på valgfaget Skoleavis (Medier og informasjon). Faget er todelt der den ene delen er knyttet til redaksjonelt arbeid, mens den andre delen er knyttet til produksjon og publisering på nett.

 Avis i Skolen v/Mediebedriftenes landsforening og Moava har gått sammen med om å tilby en løsning til skolene. Avis i Skolen utvikler og leverer håndbok og elevhefter om skoleavisproduksjon, mens Moava tilbyr verktøyet for publisering. Juryen har bestått av Geir Engen (MBL), Marit Bardal (Adresseavisen), Mikal Vassbotten (Moava). Prisene ble delt ut på konferansen NKUL i Trondheim i forrige uke. En nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring.