Aursmoen skole lager landets beste digitale elevavis

(Aurskog 27.05.15) Vinneren av Årets digitale elevavis 2015 er Aursmoen skole fra Aurskog-Høland. Det er tredje året Avis i skolen (Mediebedriftenes Landsforening) og Moava arrangerer konkurranse for ungdomsskolene som arbeider med digital elevavis i valgfaget Medier og informasjon. Prisen ble delt ut på skolen i dag av nyhetsleder Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad og Sigurd Sæthre fra Avis i skolen.

Bedre og bedre

I følge juryen har konkurransen hatt en nivåheving i år, noe som gjenspeiler en generasjon som behersker det digitale formatet.  Når dette kobles sammen med god læring om journalistisk metode og spilleregler, fremkommer journalistiske produkter som noen og enhver kan glede seg over.

155 digitale elevaviser

Det er Avis i Skolen og Moava som står bak konkurransen - og alle ungdomsskoler som tilbyr valgfaget Medier og informasjon for ungdomstrinnet er invitert med. 155 ungdomsskoleklasser har jobbet med digitale publiseringsverktøy og nettavis dette skoleåret. Avis i skolen stiller med lærebøker til lærere, elevhefter med oppgaver og sponser digitale publiseringsverktøy som leveres av ikt-selskapet MOAVA.

Juryen har bestått av grafikkjournalist i Adresseavisen Marit Bardal, redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i Medier24.com, konsulent Mikal Vassbotn fra Moava og prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediebedriftenes Landsforening. Dette sier juryen:

Aursmoen skole elevavis

God stoffmiks, fint oppsett og stilsikker fremføring. Pluss for grafikk og egne videoer. Bravo.

Hederlig omtale til

Lensvik skole elevavis scorer på ungdommelig friskhet og variert innhold. Pluss for multimedialt innhold.

Ruseløkka skole elevavis; Fremstår relevant for målgruppa, fint oppsett og pluss for illustrasjoner og kildehenvisninger.

Ellingsrud skole elevavis; Variert innhold, fint oppsett og stor journalistisk produksjon bidrar til å gjøre nettsiden aktuell.

Flisa Avisa (Åsnes ungdomsskole); Bra stoffmiks og fin presentasjon. Pluss for egenprodusert multimedialt innhold.

Vinneren mottar digitalkamera og diplom.

Ta en titt på årets elevavis:

http://aursmoen.elevavis.no/index.php?pageID=28&page=Aktuelt

 

Foto fra dagens prisutdeling: Vinnerlelevene flankert av lærerii valgfaget Medier og informasjon Arvin Grepperud, rektor Grazyna Saxegaard  og skolekonsulent i Avis i skolen, Sigurd Sæthre. Foto: Bjørn Ivar Bergerud, Indre Akershus Blad.