På verdenstoppen i presseetikk

En fersk rapport fra Ethical Journalism Network fastslår at Norge er verdensledende i pressetikk. –Samarbeid, åpenhet og regler gjennom Vær varsom plakaten gjør at den norske selvdømmeordningen virker godt, sier medlem av styringsgruppa i Ethical Journalism Network Randi S. Øgrey fra MBL.

-Det er viktig å sikre bred oppslutning om den viktige jobben som gjøres i Presseforbundet og PFU også fremover, og det er viktig at vi er med å gjøre en jobb internasjonalt, sier hun.

Omfattende rapport

Rapporten «The Trust factor» er utarbeidet av Ethical Journalism Network, et globalt samarbeid mellom redaktører, journalister og mediaeiere og presenterer reguleringen av media og journalistikk i 16 land verden over. Rapporten blir presentert av Aidan White, journalist og direktør i Ethical Journalism Network. Sven Egil Omdal, skribent og bidragsyter til rapporten, og Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, er blant innlederne.

-Journalistikkens primære mål er å stille makten til ansvar, men stadig flere spør om hvem som stiller mediene til ansvar, skriver journalist og direktør for Ethical Jounalism Network i kronikk i Dagens Næringsliv. 

Rapporten presenteres og diskuteres i Oslo

Aidan White fra Ethical Journalism Network presenterer rapporten på Litteraturhuset (sal: Kverneland) tirsdag 24. Februar kl. 16:00. Svein Egil Omdal, skribent og bidragsyter til rapporten, og Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, er blant innlederne.