Årets kvinnelige medieleder 2016

(Oslo 26.10.16) Grethe Gynnild-Johnsen, direktør for Distriktsdivisjonen i NRK er kåret til årets kvinnelig medieleder av Medienettverket.

De øvrige nominerte var  Cathrine Laksfoss, administrerende direktør for Schibsted Norge og  Kristin Monstad, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende.

Om Grethe Gynnild-Johnsen heter det i juryens begrunnelse at hun er en modig leder som ofte må forsvare bedriftens beslutninger og satsingsområder både internt og overfor lokalbefolkning og politikere, og hun står støtt i disse situasjonene. Hun oppleves som en synlig og tilstedeværende leder. Som personaleleder beskrives hun som omtenksom og omsorgsfull, en som husker folk, historier og navn. Hun er engasjert i menneskene hun møter.

Årets kvinnelige medieleder har effektivisert og tydeliggjort bedriftens strategier i flere omganger, og senest siste år gjennomført en større reorganisering av hele sitt ansvarsområde. I sitt arbeid med å utvikle organisasjonen er hun opptatt av mangfold, og å satse på nye talenter. Hun har løftet frem kvinnelige ledere, også kvinner med flerkulturell bakgrunn.

Hun blir omtalt som en ekstremt dyktig leder, som balanserer det strategiske med det operative på en forbilledlig måte. Hun er genuint opptatt av produktene, og kvaliteten på innholdet. Hun har en av mediebransjens mest krevende jobber, med over 900 ansatte spredt over hele landet.

Grethe Gynnild-Johnsen har tidligere vært reporter i Her og nå, Dagsnytt, korrespondent i København og har gått alle gradene i NRK. Hun siden 2008 har hun vært direktør for NRKs distriktskontorer og har ansvaret for all programproduksjon utenfor Marienlyst etter å ha vært redaktør for nyhetsredaksjonen, og den mannsdominerte sportsredaksjonen i NRK.

“Et fyrverkeri” er en god beskrivelse av mennesket og årets kvinnelige medieleder uttaler juryen.

Prisen ble delt ut i dag av stortingsrepresentant Hadja Tadjik, på Medienettverkets høstseminar på Felix konferansesenter i Oslo.

Medienettverket som står bak den årlige kåringen av årets kvinnelige medieleder og årets talent, er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner.

Juryen har bestått av Victoria Schultz, (leder Amedia), Tove Nedreberg (Adresseavisen), Annika Biørnstad (NRK), Vibeke Holther (Kapital) og Ole Werring (Amedia).