Årets medieledertalent

(Oslo 26.10.16) Årets kvinnelige medieledertalent er VGs avdelingsleder for nyheter, Tora Håndlykken (34). 

De øvrige nominerte var Janne Sundelius Braathen, publiseringsredaktør i Drammens Tidende og Karine Thyness, redaktør i Det Nye.

Om Tora Håndlykken heter det fra juryen at hun betegnes som ledertalent av de sjeldne. Hun har gjennomføringsevne og jobber målrettet med å utvikle bedriftens profil, beredskap og kompetanse. Hun har satt tydelige mål for seg selv og medarbeiderne – og er opptatt av å løfte frem kvinner. Hun har lagt vekt på å bygge et lag og å dyrke samhørighet. Hun er en inkluderende, journalistisk dyktig og ambisiøs leder. Hun er åpen og søkende i nye måter å fortelle historier på, og har en sterk etisk bevissthet, med den høye standard som breaking news krever av et mediehus som publiserer de fleste av døgnets timer.

Hun beskrives også som hel ved, analytisk, utstyrt med stor porsjon sunn fornuft paret med faglig talent, fremhever ikke seg selv på bekostning av andre, planleggende, ambisiøs på vegne av faget og avdelingen sin. Med andre ord en komplett leder.

Hun var en av avisens fremste journalister, vant Skup-diplom og markerte seg både innen løpende nyheter og graving. Siden har hun steget raskt i gradene som sjef i redaksjonen. Hun har gjennomføringsevne og jobber målrettet. Hun har også gjennomført Schibsteds lederprogram.  Hun er nestleder under nyhetsredaktør, og har ansvaret for den løpende nyhetsjournalistikken på alle plattformer, med totalansvar for 43 årsverk i VGs nyhetsredaksjon, dette inkluderer korrespondenter og alle medarbeiderne i politisk, rampelys, allmenn og krim.

Prisen ble delt ut i dag av stortingsrepresentant Hadja Tadjik, på Medienettverkets høstseminar på Felix konferansesenter i Oslo.

Medienettverket som står bak den årlige kåringen av årets kvinnelige medieleder og årets talent, er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner.

Juryen for årets kvinnelige medielertalent har bestått av hodejeger og daglig leder Trine-Lise Jagge i Dynamic People (juryleder), Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK, Redaktør Mari Midtstigen i Foreldre og Barn Egmont, Konserndirektør innovasjon Pål Nedregotten,  Amedia og Magasinredaktør Jane Throndsen, VG