Avisgutten til Helje Solberg

(Bergen 02.05.18) Avisgutten er MBLs fremste utmerkelse som deles ut til personer som har gjort en innsats for MBL over tid. I dag mottok VGTV-sjef Helje Solberg Avisgutten-statuetten som ble overrakt av styreleder Tove Nedreberg under MBLs årsmøte.

Solberg har sittet i MBLs hovedstyre i seks år og representerer også MBL i flere globale fora.

Hun ble berømmet for å være nysgjerrig, engasjert og kunnskapsrik –  nytenkende og ikke minst raus. "Hun stiller opp og deler med sine kollegaer enten det er i Norge, Europa eller globalt og hun bidrar til nyskaping i bransjen. Hun har også påtatt seg internasjonale verv på vegne av MBL, og er nå visepresident i World Editors Forum, bidrar med mentoroppdrag WAN-IFRAs Media Professionals Programme og er med å fornye vår globale forening, het det i juryens begrunnelse".

I kjølvannet av #meetoo undersøkelsen kom hun opp med forslaget om å lage et eget mangfoldsregnskap - i første omgang et kjønnsbalanseregnskap. Undersøkelse som ble lagt frem første gang 8. mars i år vil bli en årviss undersøkelse i regi av MBL. Solberg ble forøvrig utnevnt til Årets kvinnelige medieleder i fjor.