Medieleder 2017 til Trondheim

(Oslo 01.12.16) I anledning Adresseavisens 250-årsjubileum holdes Medieleder 2017, MBLs årskonferanse og Norsk Redaktørforenings landsmøte i Trondheim i juni 2017. Anledningen er feiringen av Norges eldste avis - Adresseavisen. Det vil bli markert i Trondheim gjennom hele 2017. 

 

Adresseavisen ble gitt ut første gang 3. juli 1767 under navnet Trondhiems Adresse-Contoirs Efterretninger.

- Dette er en så spesiell anledning at vi velger å flytte vår faste felles konferanse fra Bergen til Trondheim i anledning jubileet, sier administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey og generalsekretær i NR, Arne Jensen.

Siden 2014 har NR og MBL arrangert Medieleder i forbindelse med Nordiske Mediedager i Bergen. Dette året flyttes hele arrangementet til Trondheim, og selve konferansen blir tirsdag 13. juni.

- Vi ser frem til inspirerende dager i juni og til å ønske medieledere fra hele landet velkommen til Trondheim, sier administrerende direktør i Adresseavisen Tove Nedreberg.

Programmet starter med et kom-sammen-arrangement mandag 12. juni, fortsetter med Medieleder 2017 tirsdag 13. juni med påfølgende jubileumsmiddag og et tech-seminar 14. juni. Om kvelden 13. juni blir det jubileumsmiddag for Adresseavisen hvor alle deltakerne på Medieleder 2017 blir invitert. Arrangementene er et samarbeid mellom Adresseavisen, Polaris Media, MBL og NR.

- Her vil vi også trekke veksler på det viktige miljøet vi har i tilknytning til NxtMedia og NTNU, sier sjefredaktør i Adresseavisen, Tor Olav Mørseth.

Årets Mediepriser vil fortsatt bli delt ut i forbindelse med Nordiske Mediedager i Bergen.

- Vi holder fast ved den tradisjonen som vi vet trekker mye folk til Bergen i mai, sier Randi Øgrey.

Men en pris kommer til å bli delt ut i løpet av jubileumsmarkeringen i Trondheim. Det er Den store journalistprisen. Det er MBL som har ansvar for å dele ut denne prisen i år.

Påmeldingen til Medieleder 2017 i Trondheim starter over nyttår.