Nominer bra damer!

Medienettverket har åpnet for nominasjonene til Årets kvinnelige medieleder og Årets kvinnelige talent. De oppfordrer nå alle mediehusene til å komme med kandidater som har utmerket seg internt eller som dere har kjennskap til og mener har gjort seg fortjent til nominasjon. Prisene skal deles ut på Medienettverkets høstseminar på Holmen 8. og 9. oktober.

- Vi må løfte og vise frem dyktige kvinner. Derfor er disse prisene viktige, sier Kristin Grøntoft (bildet), som er nyvalgt leder i Medienettverket.

- Vi ønsker å synliggjøre kvinner som gjør en god lederjobb i mediene, som fremmer mangfold i ledelsen rundt omkring og som bør hedres, sier lederne av de to komiteene, Victoria C. Schultz (ansvarlig for kåringen av årets leder) og Trine Lise Jagge (ansvarlig for kåringen av årets talent).

- Prisen som årets medieleder er en prestisjetung utmerkelse som tildeles en kvinne som har markert seg som leder og som har journalistiske, økonomiske eller markedsmessige resultater å vise til, sier Victoria C. Schultz, som er regionsdirektør for Amedia Buskerud.  Prisen ble første gang utdelt i 1999.

-I fjor vant Jane Throndsen, magasinredaktør i VG. Hun fikk prisen for å ha levert veldig gode resultater over tid, hun er en innovativ, inkluderende og sterkt engasjert leder, sier Victoria C. Schultz.

Trine Lise Jagge skal jakte de unge talentene.

- Vi jakter på de kvinnelige medielederne som har gjort en innsats i mediene over tid, journalistisk, kommersielt eller administrativt og som vi mener har evnene til å gå hele veien til topplederjobbene. Mediebransjen er i en enorm transformasjon, og vi jakter på morgendagens medieledere. Disse talentene bør mediebransjen være ekstra oppmerksomme på, sier Trine Lise Jagge.

I fjor gikk prisen til Camilla Bjørn, leder for VGs nisjesiter, hun ble beskrevet som den «perfekte krysningen», med en solid kombinasjon av redaksjonell, kommersiell og teknisk forståelse. Der hennes helhetlige tilnærming av utviklingen av nye tjenester i et krevende digitalt medielandskap sto sentralt i juryens begrunnelse.

Årets talent må være maks 35 år.

Påmeldingene kan sendes til jagge@dynamicpeople.no (årets talent) og victoria.schultz@amedia.no (årets leder) innen 15. september.

Her er årets juryer:
Årets medieleder:

Victoria Schultz, Drammens Tidende/Amedia (leder)

Egil Sundvor, NRK

Tove Nedreberg, Adresseavisen,

Lillian Vatnøy, TV 2

Ole Werring, Tun Media. 


Årets talent:

Trine- Lise Jagge, Dynamic People (Leder)

Grethe Gynnild-Johnsen, NRK

Mari Espelin, Budstikka

Per Valebrokk, E24

Mari Midtsigen, Egmont

Børrea Schau-Larsen, Bergens Tidende